NOVICE

Bergant: Vedno obstaja prostor za napredek

Pogovarjali smo se Gregorjem Bergantom, ki je tudi v novi sezoni vodja mladinske šole ter glavni trener moštva U19 in pomočnik glavnega trenerja članske ekipe.

Če bi ocenjevali v uredništvu, bi rekli, da je za nogometno šolo kljub koroni odlično leto. Kako jo vi ocenjujete?
Lanska sezona je bila izredno specifična zaradi celotne situacije z korona virusom. Za vse, ki delujemo v nogometu, je bilo preteklo leto težko in nenavadno, a lahko rečem, da smo se vsi skupaj na to dobro odzvali in prilagodili. Tako smo se vsi sprijaznili tudi z vmesnimi prekinitvami treniranja in tekmovanja. Vse ekipe v programu Slovenija žal niso mogle dokončati svojih prvenstev prav zaradi vseh teh ukrepov vlade, zato lahko rečem, da je to velik minus za vse naše mlade nogometaše. Prav ekipi U14 in U15 sta zaključili tekmovanje že v jesenskem delu, pomladni del pa je prinesel samo proces treniranja in pa kasneje, ko je bilo omogočeno tudi prijateljske tekme, ki pa sta jih obe ekipi izredno uspešno odigrali. Naši najstarejši ekipi v mladinski nogometni šoli, U17 in U19, ki tekmujeta na najvišjem nivoju v državi, pa sta prvenstvo zelo uspešno dokončali. Kljub vsem preprekam, ki so nastajale skozi sezono, sta obe ekipi pokazali izredno veliko nogometnega znanja. Delo skozi proces treningov se je na koncu kazalo v uspešno odigranih tekmah državnega prvenstva. Končna lestvica 1.SKL in 1.SML nazorno prikazuje, da spadamo v sam vrh mladinskega nogometa v Sloveniji. Skupno 4. mesto je odlična popotnica za naslednjo sezono. Vsem fantom lahko samo čestitam za uspeh in prikazano skozi celotno sezono.

Kje so še možnosti za izboljšavo?
Kljub temu, da naše delo ocenjujem za izredno uspešno, se zavedam, da je še vedno prostor za izboljšave in napredek. Prvi cilj je vsekakor, da se dokonča analiza celotne sezone, da se strokovno preverijo vsi segmenti dela ter da na podlagi tega lahko potegnemo črto in postavimo cilje za novo sezono. Vedno pravim, da moramo vsi v klubu, ki smo vpleteni v stroko, strmeti k temu, da smo iz dneva v dan boljši, da odpravljamo morebitne napake ter da si postavljamo vedno višje cilje, ki jih poskušamo doseči. Nenehno izobraževanje, ne samo na področju nogometa, temveč tudi na vseh mejnih področjih, nam bo prineslo uspešne rezultate. Moramo se zavedati, da smo vsi samo ljudje, ki delamo tudi napake. Veličina nas pa je, da smo zmožni morebitne napake tudi priznati, jih odpraviti in se iz tega naučiti ter iti naprej še boljši in močnejši.

Katere uspehe bi izpostavili?
Vsekakor bi izpostavil končno uvrstitev v državnem prvenstvu ekip U17 in U19, ki sta zasedli odlični mesti na tabeli. Četrto mesto za kadete in peto mesto za mladince nakazuje, da gremo v pravo smer razvoja vseh igralcev. Prav tako pa končno 4. mesto na skupni lestvici 1. SKL in 1. SML kaže, da sodimo v sam vrh mladinskih nogometnih šol v državi. Za uspeh bi obvezno izpostavil tudi uspešno vključevanje igralcev mladinske ekipe v članski nogomet. Kar sedem fantov z mladinskim stažem je v pretekli sezoni že zaigralo za našo člansko ekipo, nekaj od njih pa je bilo že standardnih prvotimcev.

Ste tudi pomočnik glavnega trenerja članskega moštva, kje vidite prihodnost članske ekipe?
Kot je že znano imamo najmlajšo ekipo v 2.SNL, kar nakazuje na to, da je cilj kluba uveljavljanje mladih igralcev. Imamo izredno zdravo jedro ekipe, ki je v pretekli sezoni dokazala svojo kvaliteto. Prav vzgoja lastnih igralcev v mladinski nogometni šoli in njihovo vključevanje v člansko ekipo je eden izmed ciljev tudi v prihodnosti. Imamo odlično trenersko ekipo, ki verjamem, da bo z strokovnim delom v novi sezoni poskrbela za dobre rezultate. Konec koncev je cilj naskok na vrh 2.SNL in spogledovanje s 1.SNL.

NK TRIGLAV Kranj, Športni center Kranj, Partizanska cesta 37, 4000 Kranj © 2024